Era Testi

Op.Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu tüp bebek tedavisinde era testi ile ilgili bilgi verdi.

ERA testi nedir?

Endometrial Receptivity Assay, yani ERA testi, nihai yıllarda nedeni açıklanamayan kısırlık tedavilerinde, hastalara umut ışığı veren bir testtir.

ERA testi sayesinde, rahmin içerisinden alınan bir parça ile birlikte 238 genin incelenmesi sağlanır. Rahmin embriyo transferi için makul olup meydana gelmediği, yüksek bir doğruluk payı ile tespit edilir. Tekrarlayan implantasyon başarısızlığı olan, yani uygulanmış olan 3 tüp bebek denemesinden, toplamda en az 4 adet kalifiye olarak kabul edilen embriyo transfer edildiği halde, bir türlü hamileliği elde edemeyen kadınlarda uygulanmaktadır.

ERA testi ile başarısızlık nasıl başarıya dönüştürülür?

Yinelenen embriyo başarısızlığı durumlarında, rahim ile ilgili olan sorunlardan biri, embriyo transfer edildiği zaman rahimin embriyoyu kabul edebileceği makul vaktin içerisinde olmamasıdır. Hasılı ERA testi; endometriumun hangi dönem içerisinde embriyoyu kabul edileceğini tespit etmeye yardımcı olan ve oldukça faydalı bir testtir. Gerçekleştirilen çeşitli araştırmaların sonucu incelendiği zaman, nüks eden başarısızlık yaşayan çiftlerin yaklaşık % 27 ile % 30 unda, muvaffakiyet elde edilmiştir.

Kimler ERA testi için uygundur?

Yinelenen implantasyon başarısızlığı bulunan, yani geçmiş 3 tüp bebek denemesinden toplamda asgari 4 adet kalifiye embriyo transfer edilmiş olduğu halde, hamile kalamayan kadınlara uygulanabilmektedir.

Hastalarımızın rahim kalınlığı 6mm'den daha fazla olmalı ve rahimde tutunmayı etkileyecek opere edilmemiş hidrosalpinks, sub-mukosal miyom veya polip ve atrofik endometrium (rahim) gibi sorunların bulunmaması gerekir.

Hastalarmızın normal yumurtalık rezervi olmalıdır.

ERA testi hastaya yapılmadan önce, çiftlerin karyotiplemesinin inşa edilmesi gerekmektedir. Bütün bunların yanı sıra, embriyonun rahime tutunmasına etki edecek olan lupus antikoagulan Ab, homosistein, faktör V leiden mutasyonu, protein C aktivasyonu, MTHFR enzim mutasyonu gibi testlerin de inşa edilmesi ehemmiyet taşımaktadır.

ERA testi tüp bebek tedavisinde neleri değiştirecek?

ERA testi tüp bebek tedavilerinde, daha çok iyi kalitede olan embriyonun sağlanmasına rağmen, hamilelik ele geçirilemeyen ve bu başarısızlığın temelinde bulunan nedenin bir türlü açıklamadığı hastalar için, yeni bir umut ışığı yaratmaktadır.

Testin uygulanması yaygınlaştıkça da, elde edilecek neticelere bakılarak, yakın bir zaman içerisinde bütün tedavilerde taze transferlerden vazgeçilerek, ERA testi sonrası dondurulup çözülmüş embriyo transferleri gerçekleştirmek mümkün olabilecek.

Dondurulmuş çözülmüş embriyo transferi uygulamaları ile klinikte artan bir muvaffakiyet oranı gözlemlenmektedir. Bu yeni test ile bu oranları daha da arttırmak mümkün olacaktır.


Kaynak : http://www.haberport.com/gundem/tup-bebek-tedavisinde-era-testi-h32532.html




2 yorum:

Samsun atakum cilingir dedi ki...

Selam yonetici admin siteniz cok guzel basarilarinizin devamini bekleriz

Unknown dedi ki...

Merhaba!!!

Mali yardıma mı ihtiyacınız var?

* $1000 - $10,000,000 aralığında
* 3% faiz oranı
* Uygun fiyatlı kredi geri ödeme planları

Her türlü krediyi şu adresten e-postayla almak için lütfen bizimle iletişime geçin: universalfunds1@hotmail.com
Hücre numarası: +1 (914) 517-3229

İçtenlikle.
Selamlar.