Medicana Tüp Bebekte İddialı

Sağlık Sektörünün Önemli Oyuncularından Olan Medicana Hastaneler Grubu, İstanbul'da İki, Ankara ve Konya'da da Birer Tane Olmak Üzere Dört Ayrı Hastane Yatırımına Soyundu.


Sağlık sektörünün önemli oyuncularından olan Medicana Hastaneler Grubu, İstanbul’da iki, Ankara ve Konya’da da birer tane olmak üzere dört ayrı hastane yatırımına soyundu.
Toplam 200 milyon dolara mal olacak hastaneler, 2009’a kadar açılacak. Ağırlıklı hisseleri Bozkurt Ailesi’ne ait olan Medicana Grubu, Balkan ülkelerini de yatırım için incelemeye aldı.

Ekonomist Dergisi'nden Aysel Alp'in haberine göre İstanbul Avcılar’da Hayat Hastanesi ile sağlık sektörüne adım atan Bozkurt Ailesi, sektörde emin adımlarla ilerliyor. Adını geçtiğimiz yıllarda Medicana olarak değiştiren grup, halihazırda İstanbul’da dört hastane ile faaliyet yürütüyor.


Ağırlıklı hisseleri Bozkurt Ailesi’ne ait olan Medicana Hastaneler Grubu, dört ayrı hastane yatırımına start verdi. İki hastane yatırımını İstanbul Beylikdüzü ve Bahçelievler’de gerçekleştiren Medicana, Ankara ve Konya’da da birer hastane kuracak. Yeni kurulacak hastanelerin toplam yatırımı, 200 milyon doları buluyor.

Grup, devlet ve üniversite hastanelerinin çokluğu nedeniyle özel hastane yatırımının sınırlı olduğu Başkent’e iddialı bir giriş yapıyor. Birkaç ay içinde hizmete girecek olan Ankara Medicana, yaklaşık 60 milyon dolara malolacak. İlk etapta 500 personelin hizmet vereceği hastane, tam kapasiteyle çalışmaya başladığında personel sayısı 800 ila bine yükselecek. Tüm branşlarda hizmet verecek olan Medicana, özellikle organ nakli, kalp, kanser, tüp bebek, yanık ünitesi, nükleer tıp gibi alanlarda iddialı.

Onkolojide iddialı

Halka açılacak ve üniversite kuracak

Son yıllarda özel sağlık yatırımlarının hız kazanmasıyla birlikte, halk arzlar da artmaya başladı. Medicana da tüm hastaneleri tek bir şirket adı altında toplayarak, halka arzın altyapısını hazırlıyor. Ancak yabancı yatırımcılardan çok sayıda teklif alan grup, halka arzı küçük bir blok satışın ardından yapmayı planlıyor.

Türkiye’de ciddi bir sağlık personeli açığından söz edilirken; Medicana, bu alanda eğitim verecek bir üniversite açmayı hedefliyor. Tıp, hemşirelik, hastane işletmeciliği gibi sağlık sektörüyle ilgili fakültelerin yer alacağı üniversitenin en büyük hayali olduğunu belirten Hüseyin Bozkurt, “Bugün bir hemşirenin okuldan mezun olduğu gün işi hazır. Türkiye’de iş garantisi olan tek meslek hemşirelik belki de. Bu nedenle personel açığı olan branşlarda bir gün biz de eğitim vereceğiz inşallah” diyor. Medicana Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, “Türkiye önemli bir destinasyon. Çok önemli bir yerde. Kısa zamanda sağlık üssü olacak potansiyele sahip” diyor.

Medicana; İstanbul’da Avcılar, Bahçelievler ve Çamlıca hastanelerinden sonra yakın zamanda Beylikdüzü’nde de bir hastaneyi devreye sokacak. Dünyanın en büyük özel sağlık yatırımlarından biri olduğu ifade edilen bu hastane, özellikle onkolojide uzmanlaşacak.

Bahçelievler hastanesi ise çocuk hastalıkları üzerinde ihtisaslaşan bir hastane olarak planlanıyor.

Beylikdüzü ve Ankara’nın ardından 2009 yılı sonunda hizmete girecek olan Konya hastanesi ise İç Anadolu’nun en büyük özel hastanesi olacak. Hüseyin Bozkurt, Beylikdüzü, Ankara ve Konya’nın özellikle kanser, kalp cerrahisi ve organ naklinde, tüp bebekte dünya ölçeğinde iddialı olacağını belirtiyor. Grup, önümüzdeki dönemde büyükşehirlerden başlamak üzere yeni hastane yatırımlarını devreye sokacak.

Yurt dışına açılıyor

Hükümetin özel sağlık sektörüne dönük son dönemde aldığı kararlar pekçok yatırımcı gibi Medicana Grubu’nun da yeni stratejiler geliştirmesine neden olmuş. Amaçlarının Türkiye’de dünya çapında sağlık hizmeti vermek olduğunu kaydeden Bozkurt, şunları söylüyor:

“Türkiye’deki yatırım ortamı, yeni düzenlemelerle devletin kontrolüne geçiriliyor. Bu iş ancak kademeli yapıldığı sürece yararlı olabilir. Özel sağlıkta kimi kuruluşlar know how ihraç eder hale geldi. Biz de Balkan ülkelerinde ve Rusya’da yatırım ortamını araştırıyoruz. Birkaç yıl içinde bu bölgelerde birden fazla tesis kurabiliriz.”

14 yorum:

Adsız dedi ki...

bünyenizde çalışan dr.faruk onur başeğmez tarafından kürtaj edildim ve endometrium tabakasını fazla kazıdığı için şu an ne adet görebiliyorum ne de hamile kalabiliyorum.bence doktorların hata yapma lüksü olamaz ama onur beyin nedense böyle bir lüksü varmış ki bana böyle büyük bir zarar verebildi bu kişinin hastanenizde çalıştığını bilirken size güvenebilir miyim?asla.kimse de güvenmesin doktorunuzu da allaha havale ediyorum allahından bulsun benim gibi onun da asla yüzü gülmesin.

Adsız dedi ki...

umarım yorumum yayınlanır bunu kontrol edeceğim.

kübra dedi ki...

Bünyenizde çalışan dr.Faruk Onur Başeğmez tarafından başarılı bir sezeryan ameliyatı geçirdim.Çevremdeki tanıdıklarım 1 hafta yataktan adım atamazken ben 3.gün hastaneden sonra çarşı pazar gezdim.Her ay düzenli olarak kontrollerime 2 kez gittim.Doğumdan çok korktuğum için her kontrollerimde ağlıyodum.Aynı zamanda bana psikolojik olarak destek verdi.Yukarıdaki yorum yazan bayana cevabım hiçbir doktor hastasına bilerek yanlış tedavi uygulamaz hele bu 9 ay boyunca tanıdığım onur bey ise.sizin ah ettiğiniz kişi ben dahil bir çok kişinin evlat sahibi olmasına yardımcı oldu.Melisa zeynep 3 yaşında bebeğimin ilk yüzünü gören kişiye FARUK ONUR BAŞEĞMEZE sonsuz teşekkürler.Allah nasip ederse 2. doğumumdada yanımda olması dileğiyle....

Adsız dedi ki...

dr.onur bey'in de yardımıyla doğum gerçkleştirdim... herşey için kendisine teşekkür ediyorum..

şenay erkavim dedi ki...

Merhabalar, bende onur beyin sayesinde 26 Mart 2009 tarihinde sezaryanla doğum neticesinde kızımı kucağıma aldım, adsız olarak yorum yapan kişi için gerçekten üzüldüm ama doktor beyin böyle intizar alacak bir şeyi isteyerek yaptığına inanmıyorum. çevremdeki tüm kişilere doğumumun çok iyi geçtiğini ve doktorumu tavsiye ediyorum. Burdan da kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Adsız dedi ki...

ne kadar şanslısınız bayanlar ateş düştüğü yeri yakarmış aynı şey başınıza gelmiş olsaydı neler düşünürdünüz ve ne yapardınız çok merak ediyorum doğrusu, tabiki anlamanız için ortak duyguların olması gerekir ama aynı tarafta değiliz savunuculuğunu yaptığınız kişi bana zarar verdi siz şanslı hanımefendilere değil doğumuna sevindiğiniz evlatlarınızın ebediyen sizden alındığını düşünün bakalım canınız yanacak mı tabiri caizse bekara hanım boşamak kolay aynı şeyleri yaşamadığımız için sizin kadar pembe bakamıyorum sizlerin de aynı durum başınıza geldiğinde şimdiki kadar iyi niyetli olabileceğinizi düşünmüyorum çünkü siz yaşamadınız başınıza getirmediği için doktorunuzla gurur duymaya devam edin lütfen sorun yaşadığınızda gerçek duygularınızla yorumunuzu yazın lütfen tüm iyiniyetliliğinizle

pulsar dedi ki...

sizin acınızı paylaşamayız ve sizi anlayamayız belki evet ama insanlar birçok talihsizlikler yaşayabiliyorlar. Başınıza gelenleri bizlerle mümkün olan her paylaşım sitesinde kelimesi kelimesine paylaşmanız güzel ama bence doktor adı kullanmanız hoş değil. Bahsettiğiniz doktor sizi tarifsiz şekilde üzmüş olabilir fakat yüzlerce insanıda aynı şekilde güldürmüş ve mutlu etmiştir. başınıza gelenler henüz çok yeni zannediyorum. tedavilerinizin sonuçlarından emin olmadan insanların emeklerini harcamayın derim. umuyorum tedavileriniz güzel sonuçlar doğurur. karamsar olmayın ve prof. diye her doktorum diyene güvenmeyin. imkanlarınız dahilinde araştırmalarınızı yapıp farklı doktorlarada muayne olun. umarım mutlu haberlerinizide okuruz.
iyi günler ve sağlık dilerim..

Adsız dedi ki...

emin olun sağlık konusunda son derece titizim ve şunu çok iyi anladım ki her diploması olan gerçekten doktor olmuyor bu uğurda sadece zaman değil ya da sadece maddiyat değil harcadığım hayatım doktor ismi vermeme gelince bir tane daha ben gibisi olmasın isterim nasılsa sizin gibiler çokmuş başarısını sizler sayesinde devam ettirecek doktorlar üzülmeyin ben gibiler sayesinde lekelenmez çünkü arkalarında onlara destek verecek dağ gibi dayanakları olan sizler varsınız emin olun mutlu haberler vermeyi o kadar çok isterim ki bunu siz değil ben umarım size de elinizdekileri yitirmenize sebep olacak insanlarla karşılaşmamanızı dileyerek iyi günler dilerim

Adsız dedi ki...

MRH.BENİMDE DOKTORUM ONUR BAŞEĞMEZDİ O KADAR MEMNUN KALDIMKİ DAHA SONRA KAYINVALİDEMİ GÖTÜRDÜM KADIN HASTALIKLARI İÇİN ODA SORUNSUZ GEÇİRDİ AMLİYATINI VE GERÇEKTEN HER YÖNDEN YARDIMCI OLADU BUNU HİÇ BİRZAMAN İNKAR EDEMEM.AMA DAHA TEKRAR Bİ TANIDIĞIMI GÖTÜRDÜM ODA KADIN HASTALIKLARINDAN AMELİYAT OLDU VE ONDA ÖYLE Bİ HATA YAPTIKİ DR.ONUR BEY NEREDEYSE TANIDIĞIM BÖBREKLERİNİ KAYBEDİİYORDU SAYESİNDE TEKRAR AMELİYAT GEÇİRMEK ZORUNDA KALDI.VE BİZ YİNE HİÇ BİRŞEKİLDE TEPKİ GÖSTERMEDİK AMA SON ONA GİTTİĞİMİZDE BİZE VERDİĞİ CEVAPLAR ÇOK AMA ÇOK ŞAAŞIRTTI BİZİ ONUR BEYDEN HİÇ BEKLEMEZDİM.RESMEN GİDİP BAŞHEKİMLE KONUŞUN BENİM YAPACAĞIM BİŞEY YOK DEDİ.HATASINI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞMADI.ARTIK BU DR.NASIL GÜVENİLEBİLİR SÖYLERMİSİNİZ....

Adsız dedi ki...

evlendikten sonra çok doktor dolaştım.yaşım 35 olduğu için hemen bebek istiyorduk.prof,doç. vs doktorlar benim önğme para için dağlar sundular.arkadaşım tavsiye ettim onur beye gittim ve para gözetilmeden aynı ay hamile kaldım.doğumum çok başarılı idi.6 aylık oğlum var.onur beye sonsuz teşekkürler

evren dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Merhaba bu doktor bebegimin katili.26.02.2015 te hamileligim esnasinda yasadigim agri ve kanama sikayetleriyle bu dojtor demeye sahit ister basvurdum ve bakar bakmaz cok incelemeden bebek dusmus rahim temiz kurtaja gerek yok dedi.ve bana metiler apranax plus ve agri kesivi igne yapturdi bu ilaclardan sonra duzelcegimi soyledi.2 hafta kullandiktan sonra amasya ozel sifa hastanesine basvurdum sikayetlerim arttigi icin ve burada bebegimin dusmedigini hatta ultrason resmini verdiler ancak kullqndigim ilaclardan dolayi bebegimin gelisimi durdugu soylenerek acil kurtaj olmak zorunda kaldim gercek bir kadin dogumcu bir bebegi nasil gormez ve hemen 9kadar ilac icirir hastasina pratisyen hekimlerim bile yapmayacagi hatayi yapti.ve bizim milletimiz de tatli dili sevdigi icin cok iyi diyor.YAZIK PARANIZADA CANINIZADA BEN H BEBEGIMDEN HEM SAGLIGIMDAN OLDUM
GEREKLI TUM HAKLARIMI ARIYCAM KESINLIKLE YANINA BIRAKMIYCAM HEM HASTANENIN HEM HEKIMIN

Unknown dedi ki...

Merhaba bu doktor bebegimin katili.26.02.2015 te hamileligim esnasinda yasadigim agri ve kanama sikayetleriyle bu dojtor demeye sahit ister basvurdum ve bakar bakmaz cok incelemeden bebek dusmus rahim temiz kurtaja gerek yok dedi.ve bana metiler apranax plus ve agri kesivi igne yapturdi bu ilaclardan sonra duzelcegimi soyledi.2 hafta kullandiktan sonra amasya ozel sifa hastanesine basvurdum sikayetlerim arttigi icin ve burada bebegimin dusmedigini hatta ultrason resmini verdiler ancak kullqndigim ilaclardan dolayi bebegimin gelisimi durdugu soylenerek acil kurtaj olmak zorunda kaldim gercek bir kadin dogumcu bir bebegi nasil gormez ve hemen 9kadar ilac icirir hastasina pratisyen hekimlerim bile yapmayacagi hatayi yapti.ve bizim milletimiz de tatli dili sevdigi icin cok iyi diyor.YAZIK PARANIZADA CANINIZADA BEN H BEBEGIMDEN HEM SAGLIGIMDAN OLDUM
GEREKLI TUM HAKLARIMI ARIYCAM KESINLIKLE YANINA BIRAKMIYCAM HEM HASTANENIN HEM HEKIMIN

Adsız dedi ki...

Merhaba ben 4 haftalık hamileyim,Onur beye tavsiye üzerine dün gittim ve aklımda ne kadar sormak istediğim soru varsa hepsini unuttüm çünkü o kadar hızlı ve karışık anlatıyorki her şeyi insan ne söyliyeceğini şaşırıyor muayane 2 dakika sürdü ve biran once kalın gidin der gibiydi,zaten gebe bir kadın endişeli gidiyor dr o kadar rahatki konuşurken sizin yüzünüze bakmıyor ve yanındaki yardımcısı ben daha odasından çıkmadan diğer hastanız hazır size bekliyor diyor bunlar çok rahatsız edici davranışlar,Sayın yetkililerin dikkatin...