14 Yıl Sonra Tüp Bebek ile Üçüz

Sadık Genç, baba olmak için 20 yaşında tedaviye başladı, 34`ünde çocuk sahibi oldu. Ancak o bir bebek sahibi olmayı beklerken, tüp bebek sayesinde üç bebek sahibi olan Genç, nasıl baba olduğunu Sabah Gazetesi'ne anlattı...

Bebek sahibi olamayınca eşinizle birbirinizi suçladınız mı hiç?

Çok üzüldük. Moralimizi düzeltmek için ikimiz de deli gibi çalıştık. Üç aşılama, üç kez de tüp bebek tedavisi denedik. Bizimkine açıklanamayan kısırlık deniyor. Sonuç hep negatif çıkıyordu. Her denemede yıkıldık ama kavgamız olmadı. Bu dönemde çiftlerin yıprandığını biliyorduk, direndik.

Vazgeçmeyi düşündünüz mü?

Her şeyi askıya alıp, Hacca gitmeyi planladığımız dönemde bir polikliniğe gittik. Ferti-Jin`de doktorumuz tahlillerimize bakıp `Lenfosit aşısını deneyelim` dedi. Hadi yine internetten falan araştırdık, tekrar savaşa başladık. İlk kez pozitif sonuç çıktığında inanamadım, hayatımın en mutlu günüydü.

Üçüzünüz olduğunu öğrenince şaşırdınız mı?

Tüp bebek denemesinden sonra on üç gün nasıl bir merakla bekledik anlatamam. Sonuçla havalara uçtuk. Sonra sonuçlar yüksek çıktı, doktorumuz Seval Taşdemir ikizimiz ya da üçüzümüz olacağını söyleyince hayal gibi geldi. O anı işte anlatamam.


Tüp bebek babası olmak nasıl bir duygu?

Hayatınıza bir anda başka bir jargon giriyor... Embriyo, sperm ve yumurta şeklinde konuşmaya başlamıştık. Defalarca Beta HCG testi yaptırdık, defalarca pozitif sonucu alabilmek için bekledik... Şimdi tüp bebek merkezlerine geldiğimizde tedavinin tüm aşamalarını biliyorum. Diğer bayan hastalara aşılama olsun, tedavi olsun tüm bilgileri rahatlıkla anlatabiliyorum. Zaten bu durumu yaşayan ailelerle aynı kaderi paylaştığımız için hemen kaynaşıyorsunuz.

Tüp bebek yöntemiyle baba olduğunuzu sakladınız mı peki?

Hayır hiç kimseden gizlemedik, etrafımızda bizi seven insanlarla tedavinin her aşamasını paylaştık. Çünkü insanın o dönemde zaten paylaşmaya çok ihtiyacı oluyor. Eşim bir anda üç bebek taşımak zorunda kaldı. Bir süre iğne olması gerekiyordu, iğnelerini annem yaptı. Hepimiz onların sağlığı için dua ettik.

Çocuklarınıza ileride `Siz aslında tüp bebeksiniz` diyecek misiniz?

Evet yaşadığımız sıkıntıları onlara anlatmayı düşünüyoruz çünkü onları çok istedik. Onları beklerken yaşadığımız her şeyi görsünler istiyorum. Herkesin çocuğu değerlidir ama biz onlara sahip olmak için çok büyük üzüntü yaşadık. Ama Allah üç tane birden verdi.

Hiç yorum yok: