SSK lılar için Tüp Bebek

TÜP BEBEK UYGULAMASI İÇİN NEREYE MÜRACAAT ETMEM GEREKİR?

Tüp Bebek Uygulaması için Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri tarafından tüp bebek uygulaması gerektiğinin sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerekmektedir.

TÜP BEBEK UYGULAMASI HANGİ SAĞLIK TESİSLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR?

Üniversite Hastaneleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri tarafından tüp bebek uygulaması gerçekleştirilecektir. Tüp Bebek Uygulamasında Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış Özel Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri ile sözleşme yapılınca ayrıca bilgi verilecektir.

TÜP BEBEK UYGULAMASINDA BİR SINIRLANDIRMA VAR MIDIR?

Kadın hastanın tüp bebek uygulaması 40 yaşına kadar yaşam süresi içerisinde en fazla üç uygulama ile sınırlı olmak üzere yapılabileceği öngörülmüştür.

TÜP BEBEK UYGULAMASININ HANGİ DURUMUNDA TEDAVİ GİDERLERİ KARŞILANMAYACAKTIR?

Sağlık Bakanlığı'nın 11.04.2005 tarih, 7135 sayılı Genelgesinin 1-C) "Bir veya birden fazla sağlıklı çocuk sahibi olan kişiler bakımından" maddesinde; talimatın yayımı tarihinden önce doğal yollarla veya tüp bebek yöntemiyle bir veya birden fazla sağlıklı çocuk sahibi olan ailelerin daha sonra erkek ve/veya kadında gelişen kısırlığa (sekonder infertilite) bağlı olarak çocuk sahibi olamadıkları gerekçesiyle tüp bebek tedavisi yaptırmaları durumunda, bu durumları resmi sağlık kurulu raporu ile belgelendirilse dahi tüp bebek tedavisine ait giderleri Devlet bütçesinden karşılanmayacaktır.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE İLAÇ İLE İLGİLİ İŞLEMLER NE ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEKTİR?

Tüp bebek tedavisi öncesinde ve aşamasında kullanılacak ilaçlar için resmi sağlık kurulu raporu çıkarılması gerekmektedir. Hasta yatırılmadan ayaktan reçete edilecektir ve hasta katılım payı alınacaktır.

TÜP BEBEK UYGULAMASINDA KULLANILACAK SARF MALZEMELER İLE İLGİLİ İŞLEMLER NE ŞEKİLDE OLACAKTIR?

Tüp Bebek Uygulamasında kullanılacak sarf malzemeleri ayrıca fatura edilmeyecek, hastalara aldırılmayacak, birim fiyatlar işlem sırasında kullanılan her türlü sarf malzemesi dahil olarak belirlenmiş olduğundan hastalara ayrı mali külfet getirmeyecektir.

Kaynak:SSK

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tüp bebek raporum olduğu için Umut tüp bebekte denedim.Süleyman bey doktorum hala ona gebe takibine ona gidiyorum.Rapor geçiyor