Sosyal Güvencesi Olmayanlar İçin Tüp Bebek

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2 bin 500 kişinin tüp bebek sürecini başlattıklarını belirterek, Şubat ayı içerisinde tedavi sürecinin başlayacağını bildirdi.
Birlik Vakfı Ankara Şubesi tarafından Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "Ankara konuşmaları"na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Birlik Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Muhittin Bal ile davetliler katıldı. Birlik Vakfı'nın kurucuları arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de bulunuyor.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bakan Şahin, Birlik Vakfı'nın düşünce ve fikir hayatında, sosyal hayatta, her alan güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini belirtti. Hükümet olarak doğru işler yaptıklarını 2008 yılında yaşanan ekonomik krizde anladıklarını anlatan Şahin, "2008'de bankacılık reformunu yapmış, sosyal güvenlik reformunu yapmış, kamu maliyesini düzeltmiş, kapısının önünü temizlemiş bir anlayışla yolumuza devam ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın temel felsefesi, ekonomik kalkınmayı yaparken, parayı insana odaklamak ve iki konuyu at başı götürmek, beşeri sermayeyi kuvvetlendirmek ve sosyal sermayeyi güçlendirmek" diye konuştu.

Gelir dağılımı konusunda yeni hedeflerinin bulunduğunu belirten Şahin, şu anda 5 milyon hanenin ve 20 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini bir düğmeye basarak çalıştıklarını kaydetti. Bakan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nde 2012 yılında iki temel konuyu başardıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Boğaziçi Üniversitesi'yle bir çalışma yaptığımız zaman eşi vefat eden kadınların bir anda, ciddi manada sosyal yardıma ihtiyaç duyduğu gördük. 'Ölüm hepimiz için, hepimiz faniyiz, yarın ne olacağımızı hiç kimse bilemez' onun için sosyal devlet olarak bu mağduriyetleri gidererek, eşi vefat eden vatandaşların yanında olmak için yapılan çalışmayla Fon Kurulu'ndan aldığımız kararla aylık 250 lira düzenli yardıma geçtik... Bu bakımdan 240 bin eşi vefat eden kişiye ulaşmış olduk. Ayrıca Acıbadem Hastanesi, sosyal güvencesi olmayan ve normal yollarla bebeği olmayan 250 bin kişiye 'tüp bebek' imkanı sağlamak istediğini söyledi. Ama bu kişilerin nasıl bulunması konusunda bakanlıktan yardım istediler. Biz hemen söylediğimiz 20 milyon kişinin analizini yaptığımızda, bu grup için bebeği ve sosyal güvencesi olmayan kişilerle ilgili hemen vakıflar üzerinden çalışmamızı yaptık ve şu anda 2 bin 500 kişinin tüp bebek sürecini başlattık. Şubat ayı içerisinde tedavi süreci başlayacak. Ondan sonra önemli olan bu olanakları, fırsatları vermek. Hızlı bir şekilde bu 2 bin 500 kişinin bebek sahibi olmasını tamamlıyoruz."

Aile yaşantısındaki bir takım sorunları çözebilmek için "evlilik öncesi eğitim"i başlattıklarını vurgulayan Şahin, yeni çiftleri kader yolculuğuna girdikleri zaman önüne çıkan engelleri aşacak bilgilerle donattıklarını kaydetti. Şahin, 81 ilde eğitici eğitimlerin tamamlandığını belirterek, evlilikte danışmanlık ve rehberlik hizmetinin devam ettiğini, boşanmak için başvuran ailelere yönelik ise 5 ayrı ilde pilot çalışmalara başlandığına dikkat çekti. Uygulamayla boşanmak için başvuran 450 ailenin 75'inin yeniden aile birliğine devam etme kararı aldıklarını gördüklerini kaydeden Şahin, her yıl 600 bin kişinin evlendiğini ve ortalama 120 bin boşanma olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Şahin'e, Birlik Vakfı yöneticileri tarafından günün anısına plaket verildi.
 
İHA

Kaynak : http://www.haber3.com/bakan-sahinden-tup-bebek-aciklamasi-haberi-1756515h.htm#ixzz2JPAbcbG6

Hiç yorum yok: