14. Denemede Başarı !

Bebeklerini tam da umutlarını kaybettikleri anda kucakladılar. 15 yıl boyunca anne-baba olma mücadelesi veren Baylan çifti, hedeflerine 14. tüp bebek denemesinde ulaştı. Hem de biri kız diğeri oğlan olan ikizleriyle...

10 Şubat 2012 Cuma, 17:12:32

GAZETE HABERTÜRK / Ceyda ERENOĞLU

Fransa’da yaşayan ve 16 yıldır evli olan Ümmühan-Burhan Baylan çifti, 15 yıl boyunca bebek sahibi olma mücadelesi veriyor. Normal yollarla çocuk sahibi olamayan çift tüp bebek yöntemine başvuruyor. İnanılması zor ama tam 12 denemeye rağmen mutlu sona ulaşamıyorlar. Bu süreçte hem psikolojileri bozuluyor hem de umudun yerini umutsuzluk alıyor.

TÜRKİYE UMUTLARI OLDU
Fransa’da yapılan tüp bebek denemelerinin tamamının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine şanslarını bir de Türkiye’de denemeye karar veriyorlar. Yine hayal kırıklığına uğrayan çift çocuk sayfasını kapatmaya karar veriyor. Bir süre sonra tatil amaçlı olarak yeniden Türkiye’ye gelen Baylanlar Fransa’ya dönmeden önce akıllarında kalan tüm soruların cevaplanması adına bu kez de Op. Dr. Seval Taşdemir’e başvuruyor ve “Bizim çocuk sahibi olmamız hayal mi?” diye soruyor. Op. Dr. Taşdemir, çifte, yaşlarının çok genç ve yumurta rezervlerinin yeterli olduğunu söyleyerek umut ışığı yakıyor ve son bir denemenin faydalı olduğu düşüncesiyle 14. tedavi sürecini başlatıyor.

MÜJDELERİN EN BÜYÜĞÜ
Transferin gerçekleşmesinin ardından 10 günlük bekleme sürecinin sonunda gebelik testi pozitif çıkıyor ve Baylan çifti ilk anda aldıkları müjdeli habere inanamıyor. Daha önceki denemelerinde başarısız olan çiftin sevinci ikiz beklediklerini öğrenince çifte mutluluğa dönüşüyor. Tedavileri tamamlandıktan sonra Paris’e dönen Baylan çifti Op. Dr. Seval Taşdemir ile irtibatlarını kesmiyor ve gebelik takiplerini aksatmıyor. Bebeklerini, evlendikleri tarihten 16 yıl sonra kucaklayan çift, “Tam umutlarımızın tükendiği anda ikiz bebek sahibi olduk. Bu tedavilerde pes etmemek ve tükenmemek gerekiyor. Biz bunu başaran nadir çiftlerdeniz. Umarız anne-baba olmak isteyen aileler de bizim gibi evlatlarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşarlar” diyor.

‘FARKLI TEDAVİLERİ BİR ARADA UYGULADIK’
Op. Dr. Seval Taşdemir, kliniklerine başvurduklarında manevi çöküntü içinde olan Baylan çiftine, defalarca tüp bebek denemesi yapıldığı halde sonuç alınamayan hastalara uygulanan tedavi yöntemlerini uyguladıklarını söylüyor ve “Gebelik, ‘Lenfosit Aşısı’, ‘Lazerle Tomurcuklanma’, ‘Blastokist Transferi’ ve ‘IMSI’ gibi yöntemlerin uygulanmasıyla gerçekleşti” diyor.

Hiç yorum yok: