Tüp Bebek Tedavisinde Tayin İsteme

Uzun süren tüp bebek tedavi sürecinde eşlerin birlikte olmaları hem tedavinin seyri hem de moral olarak çiftlerin birlikte olmalarını zaruri kılmaktadır. Bu konuda ayrı şehirlerde görev yapan devlet memurlarının  eş durumundan tayin isteme durumları ortaya çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu kapsamda yönetmeliğinde aşağıdaki değişikliği yapma yoluna gitti. Umarız diğer bakanlıklar ve TSK'da bu kapsamda yönergelerini değiştirirler.

Haber Kaynağı: takvim.com.tr / 08.01.2012 02:40

MEB, "atama ve tayin yönetmeliği taslağında" yeni düzenlemeler yaptı. Önümüzdeki ay yayınlanması planlanan taslağa göre, öğretmenlerin sağlık durumuna bağlı tayin taleplerinde, "Depresyondayım" gerekçesine son verilecek. Bakanlık, "Psikolojisi öğretmenlik yapmak için yeterli" olduğuna dair sağlık raporu isteyecek.

BELGE İSTENİYOR
Taslağa, "tüp bebek" tedavisi de eklendi. Tüp tedavisi devam eden ve tedavinin 1 yıldan fazla süreceğini belgeleyen öğretmenler, tayin isteğinde bulunabilecek. Bunun dışında kanser, organ nakli bekleyen öğretmenler de istedikleri yere tayin edilebilecek.

Safure CANTÜRK


Hiç yorum yok: