Yeni İlaç Tedavileri

Cihan Haber Ajansının yayımladığı haberde Akay Hastanesi Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Tolga Ecemiş, tüp bebekte yeni ilaç tedavi uygulamalarının başarıyı artırdığını söyledi.

Akay Hastanesi Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Tolga Ecemiş, tüp bebek tedavisinin hastalara uygulandıkça, çifte özel, başarı oranını artıran yeni laboratuar uygulamalarının gündeme geldiğini söyledi. Tüp bebek tedavisinin kısır bir çiftin karşısına çıkan son seçenek olduğuna dikkat çeken Ecemiş, son zamanlarda yeni şeyler gibi sunulan yöntemlerin yıllardır uygulandığını belirtti. İlaçsız tüp bebek, embriyo dondurma işlemi, histeroskopi gibi yöntemleri buna örnek olarak gösteren Ecemiş, `Embriyoloji laboratuarında yapılacak uygulamalara ek olarak anne adayının yumurta gelişimini direkt etkileyen yeni ilaç tedavi uygulamaları (protokolleri) tüm dünyada kabul görmektedir.` dedi.

Kaliteli yumurtaların aynı zamanda gebelik oranlarını artırdığına da dikkat çeken Ecemiş, `Tüp bebek tedavisinin ilk aşaması olan yumurta takibinde, anne adayına bir süre belirli dozlarda hormon iğneleri yaparak yumurtaların olgunlaşmasını ve yumurta toplamaya hazır hale gelmesini sağlarız. İşte tam da bu aşamada geliştirilen yeni tedavi uygulamaları ile bu yumurtaların kalitesini yüzde 20 artırıyoruz.` diye konuştu.

İlk tüp bebeğin 1989 yılında dünyaya geldiği Türkiye`de yapılan araştırmalara göre yılda 40 bin çift tüp bebek tedavisi yaptırıyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nice fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.