Kısırlık Aşısı Yerine Mikro IVF Yöntemi

Tüp Bebek Tedavisinde Kısırlık Aşısı Yerine MikroIVF Yöntemi

Maya Tüp Bebek Merkezi Tıbbi Direktörü Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, infertilite tedavisinde klasik tedavi yöntemlerine alternatif olabilecek, yeni tedavi yöntemi MikroIVF ile başarı oranının iki katı olduğunu söyledi. Türkiye'de infertil çiftlerin neredeyse tamamına tüp bebek tedavisi uygulanmadan önce ortalama 2 kez aşılama tedavisi uygulanıyor. Hafif ve orta şiddetli erkek infertilitesi ve açıklanamayan infertilite problemlerinde yoğun olarak kullanılan aşılama tedavisi, çoğu zaman yüzde 10 - 15 oranlarında başarı sağlıyor. Birkaç aşılama denemesi ardından çiftler sonuç alamayınca Tüp Bebek ve Mikroenjeksiyon işlemine yönlendiriliyor.

Aşılama yerine uygulanabilecek yeni MikroIVF yöntemi ile gebelik başarı oranı iki katına çıkarılabiliyor. Üstelik infertil çiftler MikroIVF yöntemi ile Mikroenjeksiyon işlemine göre daha az ilaç kullanarak ve daha az maliyet ödeyerek tedavi olabiliyor. İnfertil çiftlerin tüp bebek merkezlerine başvuru oranı Türkiye'de % 15'lerde. Bu oran % 45 olan dünya ortalamasının oldukça gerisinde yer alıyor.

PEKİ NASIL UYGULANIYOR

Yaklaşık 2 hafta süre ile tüp bebek tedavisine göre ciddi oranda daha az ilaç kullanılarak, yumurtaların geliştirilmesinin ardından, yumurta toplama işleminden elde edilen birkaç yumurta ile babadan alınan spermlerin yan yana getirilerek doğal olarak döllenmenin sağlanması bekleniyor. Döllenen yumurtalar 2. veya 3. gün transfer ediliyor.

Hiç yorum yok: