Elazığ Fırat Üniversitesi Tüp Bebek

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi`nde tüp bebek uygulaması yakında başlıyor.

Elazığ'da bulunan Fırat Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Yılmaz, yakın zamanda Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde Tüp Bebek Merkezi'nin kurulacağını söyledi. Çalışmaların yaklaşık iki yıldır devam ettiğini kaydeden Erhan Yılmaz, Merkezin inşaat alt yapısı tamamlandı. Burada kullanılması gereken araç ve gereçlerin dizayn işlemleri yapıldı. Merkezde görev alacak öğretim elemanları şu anda sertifika alma aşamasında. Zannedersem eylül ayı içerisinde bölgeye hitap eden hastanemizde tüp bebek tedavi uygulamasına başlayacağız.` dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi`nin son teknolojiyi yakından takip ettiğini aktaran Doç. Dr. Yılmaz, hastanede artık Multislays Tomografi aletiyle ilk etapta kişiye anjiyo uygulamadan hastanın kalp-damar yolunda tıkanıklığın olup olmadığını rahat bir şekilde görebildiğini kaydetti. Önceden hastalar özellikle gençler kalp şikâyetiyle hastaneye başvurduklarında küçük bir cerrahi müdahale de olsa anjiyo yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Doç. Dr. Yılmaz, `Zira sıkıntının ne olduğunu ancak bu şekilde görebiliyorduk, ama artık bu uygulama geride kaldı. Vatandaş ilk geldiğinde Multislays Tomografi yani üç boyutlu tomografi aletine giriyor ve anjiyoluk bir sıkıntısı yoksa bu müdahale yapılmıyor.` şeklinde konuştu.

Pediatri ve nöroloji kliniklerinde konusunda uzman ve bölgeye hitap eden doktorlarla çalıştıklarını da ifade eden Başhekim Yılmaz, özellikle algoloji kliniğinde kanserli hastaların son zamanlarında ağrının yüksek olduğu aşamalarda bu kliniğin ağrılara derman olduğunu sözlerine ekledi. (CİHAN)

Hiç yorum yok: